Deze pizza met spaghettipompoen, rode ui en feta maakte ik samen met verschillende andere spaghettipompoenrecepten omdat ik 8 van deze lekkere pompoenen verleden week zaterdag bij ons hek vond. Een cadeautje van de Riekje Rozeboom van de Blauwe bessenkwekerij in Wapse. Leuke en inspirerende cadeautjes zijn dat en het resultaat zien jullie wel langskomen. Als je een spaghettipompoen op de kop kunt tikken neem hem dat vooral mee. Een leuke groente om me te experimenteren. Hier zijn er al een lekker soep, pizza, ovengerechten maar ook muffins, taart en een lekker bijgerecht van gemaakt. Deze pizza stond, doordat ik van een productie nog een rol kant en klaar pizzadeeg met een potje saus had liggen, in een uurtje op tafel!

Hoofdgerecht voor 4 personen

½ spaghettipompoen ± 600 g
150 ml tuinkruidenbouillon (van tablet)
2 el olijfolie
3 rode uien, in boogjes
1 teentje knoflook gesnipperd
1 rode puntpaprika, in ringen
100 g feta, verkruimeld
1 pizzapakket (deeg en saus)
Extra nodig: bakplaat

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg de pompoen met de snijkant naar beneden in ovenschaal en schenk de bouillon erbij. Laat de pompoen in 40 minuten in de voorverwarmde oven garen.

Verhit intussen de olie en bak de ui met de paprika 5 minuten op een halfhoog vuur. Temper het vuur en bak nog 2 minuten al omscheppend.

Rol het pizzadeeg uit op het bakblik en strijk de tomatensaus er met de bolle kan van een lepel uit.

Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Haal met de steel van een lepel het vruchtvlees van de schil van de pompoen los en trek het vruchtvlees uit de schil. Trek het vruchtvlees in sliertjes los en verdeel ze over de tomatensaus.

Verdeel het uienmengsel en de feta erover. Bestrooi de pizza met versgemalen peper en bak hem in de voorverwarmde oven in ± 25 minuten lichtbruin en gaar.

Serveer de pizza met spaghettipompoen, rode ui en feta met een lekkere salade zoals bijvoorbeeld de kropsla met komkommer en kruidenyoghurt.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Ook lekker met gewone pompoen

Omdat spaghettipompoen hier nog niet zo ingeburgerd is kun je ze maar heel af en toe bij de supermarkt of groentewinkel kopen. Meer geluk heb je waarschijnlijk bij een natuurwinkel of biologische supermarkt. Gewone pompoenen hebben weliswaar een andere smaak en structuur maar smaken ook prima op een pizza. Bak dan een ½ in stukjes gesneden grote hokkaido of een flinke flespompoen met de ui en paprika mee.