Quinoasalade met zalm, avocado en komkommer

Deze frisse quinoasalade met zalm, avocado en komkommer staat zo op tafel en smaakt heerlijk op een mooie lentedag. Quinoa heeft een lekkere bite die goed combineert met de romig zachte avocado en de knapperig frisse komkommer. Je kunt deze quinoasalade met zalm, avocado en komkommer ook als lunch of brunchsalade serveren.

Hoofdgerecht 2 personen

150 g quinoa
½ komkommer
2½ el olijfolie extra vierge
1 schoongeboende limoen, geschil geraspt en uitgeperst
2 tl Thaise vissaus
1 avocado
175 g gerookte zalm, in repen
4 el fijngesneden platte peterselie

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schil de komkommer, snijd hem in plakken van 1 cm dik en halveer ze.

Klop een dressing van de olijfolie, het limoensap, de rasp, de vissaus en peper naar smaak. Ontvel de avocado, wip de pit eruit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.

Schep de afgegoten quinoa met de dressing, de avocado, de komkommer en 3 el van de peterselie door elkaar. Verdeel de zalm erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met een zadencracker.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Tip
Vervang de komkommer eens door dunne plakjes bospeen of uitgelekte korrelmaïs uit blik.