Recepten en meer
Smullen van recepten, nieuws, leuke weetjes en bijzondere feiten
Heerlijke recepten van knapperig brood, zelfgemaakte zuurkool, stoofschotels, taarten, gezonde granola’s en meer, veel meer. Want waar ik zelf enthousiast van word, deel ik hier met iedereen die ook graag kookt, bakt, braadt en vooral lekker eet. En vind ik een leuk kookboek, een interessant nieuwtje of een ander culinair onderwerp dat mij aanspreekt? Dan lees je dat ook hier terug. Recepten en meer dus, om samen van te genieten.

Vegetarische knolselderijburger met harissayoghurt
Voor deze vegetarische knolselderijburger met harissayoghurt worden de burgers niet op een broodje geserveerd maar gebruiken we geroosterde plakken knolselderij als vervanger. Het resultaat: een lekkere [...]
Kerrieboontjes met kip en rijst
Dit recept van kruidige kerrieboontjes met kip en rijst is eenvoudig te bereiden en heeft een lekkere milde currysmaak. Op smaak gebracht met djeroek poeroetblad (citroenblad), [...]
Zelf makreel roken
Zelf makreel roken is erg leuk om te doen en de smaak van verse gerookte makreel is echt subliem. Is zelf makreel roken moeilijk? Niet echt [...]
Gebakken zomergroenten met roerei
Deze gebakken zomergroenten met roerei passen prima in mijn zomermaaltijden policy! Dat wil zeggen lekkere maaltijden waarvoor ik maar kort in de keuken moet staan! Dit [...]
Gemengde salade met gebakken tonijn
Zo’n gemengde salade met gebakken tonijn is zo gemaakt. Bak de tonijn in een loeihete pan, dan wordt de vis mooi bruin aan de buitenkant en [...]
Viscurry met bloemkool en mango
Zo'n lekkere viscurry met bloemkool en mango is helemaal niet ingewikkeld om te maken en echt superlekker. Met voldoende groenten en een aangenaam zoetje van mango [...]
Doperwtjes met citroen en munt
Met dit eenvoudige recept voor doperwtjes met citroen en munt maak je in een handomdraai een lekker bijgerecht bij een stukje vis of vlees. Maar ook [...]
Geroosterde zoete aardappel met kip en tahinayoghurt
Het maken van deze geroosterde zoete aardappel met kip en tahinayoghurt is niet ingewikkeld. Je roostert de zoete aardappel eerst en voegt later de broccoli toe [...]
Crumble van rozijnenbrood en rood fruit
Zo’n lekkere Crumble van rozijnenbrood en rood fruit doet het goed als dessert maar ook bij een zondags ontbijtje of brunch valt zo’n lekker toetje in [...]