Risotto uit de oven? Ja jullie lezen het goed in dit recept gaar ik de risotto in de oven. Geleerd van mijn zoon die kok is en mij vaak dit soort handige tips geeft. Deze manier van risotto bereiden is met name heel handig als je een diner voor veel op tafel moet zetten. Dan is risotto maken nogal een ding. Je moet constant roeren en bouillon toevoegen. Door de bouillon in een keer toe te voegen en de risotto in de oven te garen heb je je handen vrij voor andere dingen. En heus de risotto is, als hij zo wordt bereid, ook heel erg lekker. Probeer het maar eens!

Hoofdgerecht 2 personen

25 g boter
600 g prei, schoongemaakt en in dunne ringen
160 g risotto (Carnaroli)
½ dl droge witte wijn
ca. 600 ml groentebouillon
125 g chorizo, in dunne gehalveerde plakjes
stuk Parmezaanse kaas
Extra nodig: ovenvaste pan met deksel

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Smelt de boter in een ovenvaste pan en voeg de risotto toe. Bak de korrels totdat ze glazig zijn. Blus af met de wijn en laat het vocht verdampen.

Schep de prei erdoor en laat de groente al omscheppend slinken. Schenk de bouillon erbij, roer goed om en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan, zet de pan in de voorverwarmde oven en laat de risotto in 15-20 min. gaar worden.

Neem de risotto uit de oven, schep de chorizo en versgemalen peper naar smaak door de risotto en schaaf er aan tafel Parmezaanse kaas over.

Bereidingstijd: ± 30 minuten