Maak deze heerlijke rode bietensalade met avocado en tahini-yoghurtdressing als lunch of als bijgerecht. Lekker met vers knapperige desembrood of als onderdeel van de avondmaaltijd met bijvoorbeeld couscous met gehaktballetjes of een gegrild stukje vlees en een gepofte aardappel.

Lunchgerecht of bijgerecht voor 2 personen

4 gekookte rode bieten
1 rijpe avocado
1 cm gemberwortel
1 el tahini
3 el yoghurt of skyr
2 el kappertjesvocht ui de pot
2 el kappertjes

Ontvel de bieten en snijd of schaaf ze in dunne plakken. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schilhelften. Leg de avocadohelften op een snijplank en prak de met een vork fijn. Schil de gemberwortel en hak de gember fijn.

Verdeel de plakken biet over een schaal en strooi de gember erover. Roer de tahini met de yoghurt of skyr los en voeg 2 eetlepels koud water, het kappertjesvocht en versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Lepel de dressing over de bietjes en schep de geprakte avocado erop. Garneer met de kappertjes en de koriander en bestrooi naar smaak met versgemalen peper.

Serveer de rode bietensalade met avocado en tahini-yoghurtdressing als lunch met desembrood of als bijgerecht.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Zelf bieten koken

Als je zelf je bieten kookt zul je merken dat ze veel lekkerder zijn dan de kant en klaar gekochte bietjes. Gewoon in de pan kan dit, afhankelijk van of de bieten net geoogst of al wat ouder zijn, van 25 minuten tot wel 2 uur duren. In de snelkookpan gaat dit echter een stuk sneller. Winterbiet kook je dan in 30-35 minuten gaar.