Deze vegetarische salade van gebakken groenten, farro en feta maakte ik afgelopen weekend. Een lekkere en eenvoudig te maken salade die in een half uur op tafel staat. Ik gebruikte paprika, ui en cannellini bonen maar deze salade kan ook prima met aubergine, courgette, wortel of bloemkool gemaakt worden. Kijk gewoon wat je nog hebt liggen en ga daarmee aan de slag. Feta kun je vervangen door blokjes kaas, gerookte kipplakjes, uitgebakken spekjes of plakjes chorizo. Of verdeel er grof gehakt geroosterde noten over. De salade combineert goed met de frisse granaatappel melasse die ieder naar wens over de salade druppelt.

Hoofdgerecht voor 4 personen

4 el olijfolie extra vierge
1 ui, in dunne partjes
2 paprika’s (rood en geel), in dunne repen
3 takjes tijm
1 blik cannellini bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
200 g farro
1/4 krop bindsla, in repen
200 g feta, verkruimeld
2 el fijngesneden platte peterselie
granaatappel melasse

Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de ui al omscheppend 3 min.. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Pluk de blaadjes tijm van takjes en voeg ze met de bonen en versgemalen peper en zout naar smaak toe. Laat alles nog 5 min. zachtjes bakken.

Kook intussen de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de farro af en schep er de rest van de olie door. Laat de groenten en de farro afkoelen tot kamertemperatuur.

Verdeel de sla, de gebakken groenten, de farro, de feta en de peterselie over een grote schaal en serveer met de granaatappel melasse.

Bereidingstijd: ± 30 minuten