Ook deze salade met rucola, avocado, wortel en mozzarella staat snel op tafel. Het weer is nog niet in heel Nederland mooi maar ons is verzekerd dat we weer een heel zonnig en zomers weekend krijgen. Dus lekker lang buiten, kort in de keuken en genieten van deze lekkere lichte maaltijdsalade.

Hoofdgerecht voor 2 personen

250 g (winter)wortel, geschild
2 rijpe avocado’s
2 naanbroodjes
4 el olijfolie extra vierge of avocado-olie
1½ el citroensap
versgemalen peper
zeezout
75 g rucola
200 g buffelmozzarella, in plakken
½ bakje tuinkers
Extra nodig: mandoline of schaaf

Schaaf de wortel in dunne schuine plakjes en kook de plakjes 2 minuten in water met zout. Spoel ze koud en laat ze uitlekken.

Halveer de avocado’s, wip de pitten eruit, trek de schillen eraf en snijd ze in parten en vervolgens in grove stukken. Verwarm de naanbroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking en houd ze warm in een schone theedoek.

Klop een dressing van de olijf- of avocado-olie, citroensap en versgemalen peper en zout naar smaak.

Verdeel de rucola, wortel, avocado en de mozzarella over 2 grote borden of een grote platte schaal en lepel de dressing erover. Bestrooi de salade naar wens met nog extra versgemalen peper.

Garneer de salade met rucola, avocado, wortel en mozzarella met de tuinkers en serveer met de warme naanbroodjes.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Ook lekker met:

• stokbrood
• ciabatta
• pide
• flatbread