Met zo’n rol brooddeeg uit het koelversvak kun je eenvoudig een lekker zoet broodje bakken. Dit Sinterklaas suikerbrood met kaneel en amandelen heeft de vorm van een stokbroodje. Zo’n klein sneetje smaakt heerlijk met een lik boter bij een beker chocolademelk. Stukje over? Piep het op en geef het de volgende dag bij het ontbijt.

Voor 15 sneetjes

35 g amandelen, fijngehakt
3 el donkere basterdsuiker
½ el kaneelpoeder
1 blik deeg voor witte petits pains (6 stuks, koelvers)
1 klein ei, losgeklopt
2 el amandelschaafsel
Extra nodig: deegroller, bakplaat, bakpapier, plasticfolie

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rooster de gehakte amandelen in een hete koekenpan lichtbruin. Schud ze op keukenpapier en laat ze iets afkoelen. Schep ze met de suiker en de kaneel door elkaar.

Neem het deeg uit het blik en kneed het tot een bal. Rol het uit tot een rechthoekige lap van ± 28 x 16 cm. Leg het aan de zijkant van het bakpapier.

Verdeel er het suikermengsel over maar laat 1 cm van een rand aan de lange zijde van het deeg vrij. Rol het deeg met behulp van het bakpapier op. Druk de rand goed aan en leg het deeg met de naad naar onderen.

Knip de deegrol aan weerskanten met een schaar in. Dek de deegrol af met plasticfolie en laat hem op en warme plaats 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi met de amandelen. Bak het sinterklaas suikerbrood met kaneel en amandelen in ± 15 minuten, in de voorverwarmde oven, lichtbruin en gaar.

Voorbereidingstijd: ± 5 minuten
Bereidingstijd: ± 10 minuten
Wachttijd: ± 30 minuten
Oventijd: ± 15 minuten

Tip
Het lekkerst smaakt dit sinterklaas suikerbrood als het net uit de oven komt. Heb je het gebakken en wil je het later pas serveren? Besprenkel het dan met wat water en schuif het nog 5 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).