Voor deze spaghetti met groene asperges, geitenkaas en salie heb je slecht 6 ingrediënten nodig! Bovendien staat dit pastagerecht in 20 minuten op tafel. Groene asperges komen op het ogenblik van Nederlandse bodem, die zijn van zo’n goede kwaliteit dat het niet nodig is om ze te schillen. Van buitenlandse groene asperges moet vaak wel het onderste gedeelte geschild worden. De kruidige smaak van Hollandse asperges combineert goed met die van salie en knoflook. De geitenkaas geeft het gerecht een lekkere frisse en hartige twist.

Hoofdgerecht voor 2 personen

350 g groene asperges
250 g (quinoa)spaghetti
5 el extra vierge olijfolie
4 tenen knoflook, in plakjes
4 takjes salie
150 g verse geitenkaas, verkruimeld

Schil zo nodig het onderste gedeelte van de asperges en snijd er een klein stukje af. Snijd de asperges in de lengte in vieren.

Kook de spaghetti in ruim water met zout naar smaak beetgaar. Kook de asperges in water met zout in ± 5 minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.

Verwarm intussen de olie in een ruime koekenpan op een halfhoog vuur, let op de olie mag niet te heet worden! Bak de knoflook met de salieblaadjes in de olie totdat de knoflook lichtbruin en de blaadjes glazig zijn. Schep ze uit de pan.

Giet de spaghetti af in een vergiet en doe de pasta direct terug in de pan. Schep de salieolie en de asperges er voorzichtig door.

Verdeel de pasta met de asperges over 2 borden, strooi de kaas erover en garneer met de knoflook en de salieblaadjes. Lekker met een tomatensalade (zie tip).

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Lekker met tip
• Schep 600 g gewassen en in dunne partjes gesneden tomaten met 1 in dunne ringen gesneden rode ui, 3 el extra vierge olijfolie, 2 el balsamicoazijn en versgemalen peper en zeezout naar smaak door elkaar.