‘STROOIGOED, pepernoten, borstplaat, marsepein en meer’ van al dat lekkers is al maanden volop te koop maar eigenlijk is het veel leuker om al dat lekkers zelf te maken.

Heel veel van dit decemberlekkers vind je in Strooigoed. Een leuk handzaam en betaalbaar kookboek vol lekkere recepten zoals speculaas, marsepeinen muizen en kikkers, een gingerbreadhuisje en kerstkransjes.

In dit koekboek van Anne-Marij de Koning staan tal van klassieke recepten maar zij geeft aan veel van deze klassiekers haar eigen draai. Zo staat er een heerlijk recept in van bokkenpootjes in het boek. Wie kent ze niet? Bijna iedereen toch? Voor mij zijn het echte oma-koekjes omdat mijn oma ze echt altijd in huis had. Maar het recept in Strooigoed is net even anders want Anne-Marij maakt er Sinterklaas bokkenpootjes van, de crème tussen de koekjes heeft een heerlijk speculaassmaakje. En dat doe Anne-Marij met nog meer recepten, aan een aantal geeft ze een verrassende draai. Echt verrukkelijk is de bankettaart met amandelspijs, vanillecrème en kersen. Dat is weer eens iets anders dan een ‘gewone’ banketstaaf al vind je dat recept ook in het kookboek.

Verder zijn er een flink aantal recepten geschikt om samen met de kinderen te maken. Ga eens samen chocoladeletters versieren, kruidnoten bakken of taaitaaipoppen maken. Zo wordt de sinterklaasvoorpret nog leuker!

Eén ieniemienie klein minpuntje, het verschil tussen pepernoten en kruidnoten blijft lastig. Ook in dit kookboek worden kruidnoten pepernoten genoemd. Terwijl toch echt de kleine kruidige speculaaskoekjes staan afgebeeld. Maar dat mag de pret niet drukken want de recepten zijn leuk, kloppen en zijn inspirerend voor groot en klein. Dus geen sinterklaasfeest zonder ‘Strooigoed’. Van dit leuke en lekkere kookboekje heb je beslist jarenlang plezier.

Strooigoed van Anne-Marij de Koning is een uitgave van Good Cook, ISBN: 9789 461 431 790 en kost € 10,95.