Deze tagliatelle met geroosterde groenten is erg lekker en eenvoudig te maken. De groenten roosteren we onder de hete ovengrill, zo kun je in 15-20 minuten een flinke hoeveelheid groenten roosteren zonder dat je er veel werk aan hebt. De oven doet immers het meeste werk! In de tijd dat de groenten in de oven staan kun je de Parmezaanse kaas schaven of raspen. Koop Parmezaanse kaas bij voorkeur aan een stuk en rasp of schaaf hem vlak voor het gebruik zo blijft de kaas op z’n lekkerst!

Hoofdgerecht voor 2 personen

2 courgettes (bij voorkeur 1 gele en 1 groene), in ½ cm dikke plakken
4 el olijfolie
2 tl gedroogde oregano
250 g Tasty Tom tomaten, in vieren
200 g verse tagliatelle
70 g geschaafde Parmezaanse kaas
2 el pijnboompitten, geroosterd
2 takjes basilicum
Extra nodig: bakplaat met bakmatje

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Leg de plakken courgette op het bakmatje en druppel de helft van de olie erover. Bestrooi met de helft van de oregano en versgemalen peper en zout naar smaak en meng de plakken met de hand zodat ze helemaal bedekt zijn met de olie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de courgette 10 min. Elke oven is anders dus controleer na 5 min. of de groente niet te hard gaan.

Breng intussen in een ruime pan water met zout aan de kook. Keer de courgetteplakken leg de tomaatjes ertussen en bestrooi met de rest van de oregano en peper en zout naar smaak. Bestrijk met en kwastje de tomaatjes met wat olie van het bakmatje. Rooster de groenten nog 7-10 min.

Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Giet de pasta af en verdeel hem over de groenten op de bakplaat. Schep voorzichtig om. Strooi 2/3 deel van de kaas erover en schep de pasta met de groenten op de borden. Bestrooi met de rest van de kaas en de pijnboompitten. Garneer met de basilicumblaadjes.

Bereidingstijd: ± 25 minuten (incl. 20 minuten oventijd)

Tip
• Vervang ook eens een van de courgettes door een in plakken gesneden aubergine.
• Groenten die je op deze manier roostert smaken ook, heel lekker als bijgerecht. Serveer ze op een zomerse dag lauwwarm bij de barbecue.