Vul volkorenwraps met vegetarische kip-shoarma en groenten naar keuze en je zet een verrassend vegan wrap op tafel. Bij de supermarkt zag ik vegetarische kip-shoarma van De Vegetarische Slager liggen. Een 100% vegan product op basis van soja. Omdat je met dit soort producten makkelijk en snel een vleesvervanger op tafel hebt staan en shoarma bij velen van ons een gerecht is dat met enige regelmaat op tafel staat heb ik het gekocht. Het resultaat waren deze lekkere volkoren wraps gevuld met zoete aardappel, boontjes, ui, paprika en natuurlijk de vegan shoarma. Deze wraps worden bijzonder op smaak gebrachte met een zoet-zuur sausje gemaakt van piccalilly en ketchup.

Voor 4 wraps

1 zoete aardappel (paars of oranje)
200 g bospenen
150 g sperziebonen
2 kleine rode uien, in dunne boogjes
1 rode paprika, in stukjes
1 bakje vegetarische kip-shoarma à 176 g
2 el tomatenketchup
3 el piccalilly
2 bosuitjes, in schuine ringetjes
4 volkoren tortilla’s
Extra nodig: 4 sierprikkers of 4 stukken bakpapier of servetten

Schil de zoete aardappel en snijd hem in plakken van ± 1 cm en de plakken in puntjes. Schil de bospenen en snijd ze in schuine plakjes van ½ cm dik. Haal de sperziebonen af en breek ze.

Kook de aardappel met de bospeen en de sperziebonen in ± 7 minuten beetgaar.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui met de paprika 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de vegetarische reepjes toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee. Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak.

Roer de ketchup met de piccalilly en de helft van de bosui door elkaar. Verwarm de tortilla’s volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verdeel het aardappelenmengsel, het piccalillymengsel en uimengsel over de tortilla’s. Bestrooi de tortilla’s met de rest van de bosui en rol de wraps op. Steek er een sierprikker in of rol de wraps in een stuk bakpapier of servet. Serveer de volkorenwraps met vegetarische kip-shoarma direct.

Bereidingstijd: ± 30 minuten