Deze kruidige wortel-sinaasappeltulbandjes met specerijen zien er door het gebruik van een leuke siliconenvorm extra feestelijk uit maar je kunt natuurlijk ook een muffinvorm of andere flexvormen gebruiken. Die flexvormen zijn heel fijn bij dit soort baksel. De cake lost veel makkelijker dan uit een metalen vorm daardoor loop je minder kans dat de tulbandjes beschadigen.

Voor 6 stuks

boter om in te vetten
150 g bloem
1½ tl bakpoeder
1 tl bakingsoda
1½ tl zoete rash el hanout
1 el geroosterd sesamzaad
200 g wortels (oranje en/of paars), geschild en geraspt
3 bolletjes stemgember, fijngehakt
1 sinaasappel, schoongeboend en schil geraspt en uitgeperst
125 g gesmolten boter, afgekoeld
125 g suiker
2 grote eieren (L)
1 el poedersuiker
Extra nodig: siliconen tulbandvorm met 6 holletjes

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet de holletjes van de vorm goed in met boter.

Roer de bloem met een mespunt zout, het bakpoeder, de bakingsoda, de rash el hanout en het sesamzaad door elkaar. Meng de wortel met de gember, de sinaasappelrasp en het sap.

Klop de boter met de suiker door elkaar. Voeg 1 ei toe en klop goed door elkaar. Voeg het andere ei toe en klop alles tot een lichtgeel en luchtig mengsel. Spatel het bloemmengsel erdoor en vervolgens het wortelmengsel.

Vul de tulbandjes ermee en bak ze in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten gaar. Controleer of de cakejes gaar zijn door er een satéstokje in te prikken. Het moet er droog uit komen.

Zet de vorm op een rooster en laat de tulbandjes 10 minuten afkoelen. Keer de vorm en schud de tulbandjes eruit. Laat ze op het rooster helemaal afkoelen. Bestuif de wortel-sinaasappeltulbandjes vlak voor het serveren met poedersuiker.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Tip

Geen zoete rash el hanout in huis? Neem dan speculaas of koekkruiden!