Deze wortelsalade met zoete sinaasappeldressing wordt gemaakt van regenboog wortels. Een lekkere frisse sinaasappeldressing met een pittige twist en granaatappelpitten maken de salade af. Deze vrolijk gekleurde wortelsalade staat in 15 minuten op tafel.

Bijgerecht 4 personen

750 g regenboogwortels
5 takjes platte peterselie
1 sinaasappel, schoongeboend
3 el extra vierge olijfolie
½ rode peper, zonder zaadjes gesnipperd
25 g granaatappelpitten

Schil de wortels met en dunschiller en snijd in schuine plakjes van ½ cm. Snijd het blad en de stelen van 4 takjes peterselie. Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel en pers de helft uit.

Klop een dressing van het sinaasappelsap met de rasp, olijfolie, rode peper, fijngesneden peterselie en versgemalen peper en zout naar smaak.

Breng in 2 pannen water met eventueel zout aan de kook. Kook de lichte gekleurde wortelplakjes in een pan in 3-4 minuten beetgaar. Kook de paarse wortelplakjes in de ander pan in 3-4 minuten beetgaar. Zo voorkom je verkleuring. Giet ze af en spoel ze koud. Verdeel ze met de granaatappelpitten over een schaal.

Lepel de dressing erover en garneer met blaadjes peterselie.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Tip
Hoe haal je de pitten uit een granaatappel?
Pitten uit ene granaatappel halen vond ik tot voor kort een lastig klusje. De pitjes zitten stevig tegen elkaar aan tussen witte vliesjes en je moet erg uitkijken voor spatten wat de vlekken zijn hardnekkig en krijg je bijna niet uit je kleding. De snelste manier vind ik nog steeds de volgende. Snijd van de boven- en onderzijde een kapje net als je bij een sinaasappel doet en kerf de schil vervolgens met een aardappelmesje op de ribben in. Trek dan de schil eraf. Je kunt nu de pitten makkelijker tussen de vliesjes uithalen. Doe dat eventueel in een bakje met koud water, dan heb je minder last van spatten en kleine stukjes vlies komen ook boven drijven. Dep de pitten vervolgens droog.