Deze gewokte sperziebonen met puntpaprika en kip staat in 20 minuten op tafel. Heel handig als je naar cursus, een afspraak of training moet. Dan is zo’n snel te bereiden roerbakgerecht een prima keuze. Gewoon lekker alles in de wok en met 20 minuten heb je een heerlijke en gezonde maaltijd met veel groenten op tafel staan.
Hoofdgerecht voor 2 personen
2 puntpaprika’s
250 g sperziebonen, afgehaald en gebroken
3 el arachideolie
1 ui, in boogjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
1 el sojasaus
½ el vissaus of oestersaus
250 ml kippenbouillon
2 el grof gesneden korianderblad
Snijd de steelaanzet van de paprika’s, snijd de zaadlijsten eruit en snijd de paprika’s in ringen. Haal de boontjes af en breek ze. Snijd de kip in kleine stukjes.
Kook de sperziebonen 5 minuten in water met zout naar smaak. Giet ze af en spoel ze koud.
Verhit intussen de plaatstalen wok en schenk de helft van de olie erin. Bak de kip al omscheppend bruin en gaar. Neem de kip uit de wok.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de ui al omscheppend ± 3 minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak ± 1 minuut mee. Schep de paprika erdoor en bak alles al omscheppend ± 5 minuten.
Schep de sperziebonen met de kipstukjes, de sojasaus, vis- of oestersaus en de bouillon toe en warm alles al omscheppen goed door. Breng zo nodig op smaak met versgemalen peper en zout en bestrooi met de koriander.
Serveer de gewokte sperziebonen met puntpaprika en kip met noedels of schep de noedels door de roerbak.
Bereidingstijd: ± 20 minuten
Variatietips
• Ook lekker met in ruitjes gesneden snijbonen.
• In plaats van paprika kun je ook broccoli of bloemkoolroosjes nemen.
• Heb je toevallig yuzu in huis? Voeg dan een ½ – 1 eetelepel toe.
• Ook in dunnen boogjes gesneden bleekselderij of paksoi past goed in deze roerbak.
• wil je nog sneller, gebruik dan een grote zak wokgroenten naar keuze.