In deze pasta met paddenstoelen, citroen en comté zijn de citroen en de kaas de smaakmakers. Comté is een Franse bergkaas met een volle romige nootachtige smaak. Deze kaas smelt goed en daarom gebruik ik hem graag in of over pastagerechten. Met zijn rijke smaak is comté bij mij ook een van mijn favoriete kazen in de kaasfondue. Maar vandaag gaat hij dus over de pasta!

Hoofdgerecht voor 2 personen

175 g pasta (bijv. penne)
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
450 g gemengde paddenstoelen
1 takje tijm
1 biologische citroen, gewassen en schil geraspt
75 g comté AOP kaas, grof geraspt

Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de kastanjechampignons in plakjes, scheur de oesterzwammen in reepjes en halveer kleine paddenstoelen.

Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de ui, 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook, de paddenstoelen en de tijm toe en bak ze al omscheppend ± 5 minuten mee. Breng de paddenstoelen op smaak met versgemalen peper en zout.

Giet de pasta af, verdeel het paddenstoelenmengsel, de citroenrasp en de kaas erover en serveer de pasta met paddenstoelen, citroen en comté direct. Lekker met een tomatensalade.

Bereidingstijd: 20 minuten

Nog meer lekkere pastagerechten met kaas:
Pasta met courgette, Goudse kaas en basilicum
Bloemkoolpizza met kikkererwten, paprika en rookkaas
Salade met geroosterde radijs, rode ui en geitenkaas