Voor vandaag staat deze lekkere spruitjesstamppot met peterseliewortel en blauwe kaas op het menu. Doordat de spruitjes beetgaar gekookt worden houden ze een beetje bite en heb je ook veel minder last van de onaangename spruitjesgeur van doorgekookte spruitjes in je keuken. De peterseliewortel geeft er nog een extra kruidig smaakje aan!

Hoofdgerecht voor 4 personen

1 kg kruimige aardappelen
750 g spruitjes
3 peterseliewortels
300 g zachte blauwe kaas naar keuze
olijfolie extra vierge

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Was ze en zet ze net onder water. Snijd het kontje van de spruitjes en verwijder lelijke blaadjes. Schil de peterseliewortels en snijd ze in dunne plakjes.

Kook de aardappelen in het water met zout naar smaak in 20 minuten gaar. Zet de spruitjes net onder water en voeg zout naar smaak toe. Kook de spruitjes met de peterseliewortel, afhankelijk van de grootte van de spruitjes, in 7-10 minuten beetgaar. Snijd of verkruimel de kaas in stukjes.

Giet de aardappelen af, vang ± 100 ml van het kookwater op en laat de aardappelen met de deksel schuin op de pan uitdampen. Giet de spruitjes en de peterseliewortels af. Stamp de aardappelen fijn. Voeg de spruitjes en de peterseliewortel toe en stamp de groenten er grof doorheen.Voeg eventueel wat kookwater van de aardappelen toe om een lekker smeuïge stamppot te krijgen.

Doe de stamppot over op een schaal en verdeel de kaas erover. Druppel en olijfolie naar smaak oven en bestrooi met versgemalen peper. Zet de spruitjesstamppot met peterseliewortel en blauwe kaas op tafel en smullen maar.

Bereidingstijd: ± 35 minuten

Variatietips
• Vervang ook eens een gedeelte van de aardappelen door zoete aardappelen.
• Kun je geen peterseliewortel krijgen? Met pastinaak is het ook heel lekker.