Deze omelet met ui, paprika en tuinerwtjes maakte ik van de eitjes van mijn krielkippen. Lekkere kleine eieren van kippen die de hele dag buiten hun kostje bij elkaar scharrelen. Een vriend van ons deed eens een test met biologische eieren en de eieren van mijn kippen. Die van mij kwamen als lekkerste uit de test maar dat wist ik natuurlijk al lang!

Hoofdgerecht voor 2 personen

6 vrije uitloop eieren of 10 krieleitjes
4 el olijfolie
2 uien, in boogjes
4 puntpaprika’s, in de lengte gehalveerd en in schuine repen
150 g (diepvries) tuinerwtjes, ontdooid
1 el grof gesneden koriander

Klop de eieren los met 2 eetlepels koud water en versgemalen peper en zout naar smaak.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak een omelet van de helft van het losgeklopte ei. Schud hem uit de pan op een bord en leg er een omgekeerd bord om om de omelet warm te houden. Vak op dezelfde wijze nog een omelet. Schep de tuinerwtjes door de groenten en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Leg op elk bord een omelet en verdeel de groenten erover. Serveer de omelet met ui, paprika en tuinerwtjes direct en eet hem met een beetje pittige srirachasaus.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tip

Je kunt natuurlijk lekker variëren met de groenten. Ook met courgette, champignons, wortel of prei smaakt de omelet heerlijk. Zo’n omelet is heel geschikt om restjes in te verwerken.