Recepten en meer
Smullen van recepten, nieuws, leuke weetjes en bijzondere feiten
Heerlijke recepten van knapperig brood, zelfgemaakte zuurkool, stoofschotels, taarten, gezonde granola’s en meer, veel meer. Want waar ik zelf enthousiast van word, deel ik hier met iedereen die ook graag kookt, bakt, braadt en vooral lekker eet. En vind ik een leuk kookboek, een interessant nieuwtje of een ander culinair onderwerp dat mij aanspreekt? Dan lees je dat ook hier terug. Recepten en meer dus, om samen van te genieten.

Spruitjesstamppot met peterseliewortel en blauwe kaas
Voor vandaag staat deze lekkere spruitjesstamppot met peterseliewortel en blauwe kaas op het menu. Doordat de spruitjes beetgaar gekookt worden houden ze een beetje bite en [...]
Gevulde pompoen met een kliekje reestoof
Deze gevulde pompoen met een kliekje reestoof, extra cranberry's en wat overgebleven geroosterde knolselderij maakte ik een heerlijk nieuw hoofdgerecht. Je kunt zo’n restje stoofvlees natuurlijk [...]
Pasta met paddenstoelen, citroen en comté
In deze pasta met paddenstoelen, citroen en comté zijn de citroen en de kaas de smaakmakers. Comté is een Franse bergkaas met een volle romige nootachtige [...]
Omelet met ui, paprika en tuinerwtjes
Deze omelet met ui, paprika en tuinerwtjes maakte ik van de eitjes van mijn krielkippen. Lekkere kleine eieren van kippen die de hele dag buiten hun [...]
Half/half nasi met veel groenten en kip
In deze half/half nasi met veel groenten en kip heb ik de helft van de rijst vervangen door bloemkoolrijst. Daardoor eet je flink wat groenten meer. [...]
’t Is weer meloenentijd
Eigenlijk kun je bijna het jaarrond meloenen kopen maar de zomer is wel meloenentijd bij uitstek, dan smaken ze namelijk het allerlekkerst! Meloenen houden van warmte [...]
Appeltjes van oranjetaart
Deze appeltjes van oranjetaart bakte ik voor 5 december. De basis is mijn moeders appeltaartrecept waaraan ik, door een beetje te spelen met de ingrediënten, een [...]
Linzen met cannelini bonen en hüttenkäse
In deze linzen met cannelini bonen en hüttenkäse spelen peulvruchten de hoofdrol. We maken het ons deze keer makkelijk en gebruiken linzen en bonen uit blik. [...]
Preisoep met uienstokbrood
Voor vandaag staat deze lekkere preisoep met uienstokbrood op het menu. Met een lekker kanpperig uien-kaasstokbrood bij de soep maak je er makkelijk en snel een [...]