Deze gevulde pompoen met een kliekje reestoof, extra cranberry’s en wat overgebleven geroosterde knolselderij maakte ik een heerlijk nieuw hoofdgerecht. Je kunt zo’n restje stoofvlees natuurlijk ook gewoon opwarmen en met wat groenten en een aardappelgerecht, rijst of pasta eten maar in zo’n halve pompoen ziet het er erg leuk uit en de combinatie van pompoen en ree was echt heerlijk. Bovendien is het een makkelijk te bereiden gerecht, de oven doet het meeste werk. Welke stoof je over hebt, rund, kip, vegetarisch het maakt niet uit, pompoen is een prima smaakvriend!

Hoofdgerecht voor 2 personen

½ flespompoen
1 el olijfolie
eventueel 3 el verse cranberry’s
4 flinke lepels reestoof (of een ander stoofgerecht)
1 el fijngesneden platte peterselie

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Verwijder de zaden en de draden uit de halve pompoen. Leg de helft met het snijvlak naar boven in de ovenschaal en bestrijk met olijfolie. Bestrooi de pompoen met versgemalen peper en zout. Rooster de pompoen 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Schep eventueel de cranberry’s door de koude reestoof. Neem de schaal uit de oven. Verlaag de temperatuur naar 200 °C. Verdeel de stoof over de pompoen. Heb je nog wat meer over schep dat dan rondom de pompoen in de schaal (ik had nog wat geroosterde knolselderij over die heb ik ook nog bij de pompoen in de schaal geschept).

Schuif de schaal weer in de oven en laat de stoof in ± 15 minuten door en door warm worden.

Garneer de gevulde pompoen met een kliekje reestoof met de peterselie en halveer hem aan tafel.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 45 minuten