Zo’n gemengde salade met gebakken tonijn is zo gemaakt. Bak de tonijn in een loeihete pan, dan wordt de vis mooi bruin aan de buitenkant en blijft hij vanbinnen naar wens rood of rosé.

Hoofdgerecht voor 2 personen

5 bospenen
¼ komkommer
½ rode paprika
250 g tonijn
2 el arachideolie
1 el sesamolie
1 el lichte sojasaus
2 tl vissaus
¼ krop ijsbergsla, in dunne reepjes
1 rode ui, in dunne boogjes
10 snoeptomaatjes, in vieren
2 tl sesamzaad, geroosterd

Schil de wortels en snijd ze in schuine plakjes van ± 1/5 cm dik. Kook ze 5 minuten in water met zout en spoel ze koud. Laat ze goed uitlekken of dep ze droog met keukenpapier.

Was en snijd de komkommer in plakjes van ½ cm en de plakjes vervolgens in reepjes. Snijd de paprika in kleine stukjes

Bestrijk de vis dun met arachideolie. Klop van de rest van de arachideolie met de sesamolie, de vissaus, de sojasaus en versgemalen peper en zout naar smaak een dressing.

Verhit een (stalen) koekenpan tot heel heet. Bestrooi de tonijn met versgemalen peper en bak de vis, afhankelijk van de dikte, op hoog vuur in 4-7 minuten rondom bruin en vanbinnen naar wens rood of rosé.

Schep intussen de ijsbergsla met de wortel, de ui, de komkommer en paprika door elkaar. Verdeel de sla over 2 grote borden en strooi de tomaatjes erover.

Lepel de dressing over de salade en snijd de tonijn in plakjes. Leg de tonijn op de salade en strooi het sesamzaad over de gemengde salade met gebakken tonijn.

Bereidingstijd: ± 20 minuten