Het maken van deze geroosterde zoete aardappel met kip en tahinayoghurt is niet ingewikkeld. Je roostert de zoete aardappel eerst en voegt later de broccoli toe zodat die niet door en door gaar wordt. Met een lekker sausje van sesampasta en harissa en gegrilde kippendijfilet erbij zet je een heerlijke maaltijd op tafel.

Hoofdgerecht voor 2 personen

500 g zoete aardappelen
1 ui, in boogjes
3½ el olijfolie
½ el ras el hanout
300 g kippendijfilets
4 el (geiten)yoghurt
1 el tahina
1-2 el citroensap
1 teentje knoflook, gesnipperd
300 g broccoliroosjes
harissa of srirachasaus naar smaak
takjes koriander
Extra nodig: braadslede of ruime ovenschaal, 4-8 pistoolprikkers, grillpan (of –plaat)

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Schep de aardappel met de ui, 2 eetlepels van de olie, de ras el hanout en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar en verdeel ze over de bodem van de braadslede of ovenschaal. Rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze tussentijds eenmaal om.

Prik door elke kippendijfilet 2 stokjes, bestrijk ze met olie en bestrooi met versgemalen peper en zout. Roer de yoghurt met de tahina en het citroensap door elkaar.

Schep 1 eetlepel olie en de knoflook door de broccoli. Schep de broccoli door de zoete aardappel en rooster alles nog 10 minuten in de hete oven.

Verhit de grillpan en gril de kippendijfilets aan belde kanten bruin en in ± 7-10 minuten helemaal gaar. Doe de groenten oven op een schaal en leg de kipspiesjes erop. Roer harissa naar smaak door de tahinayoghurt en lepel een beetje over de groenten. Serveer de rest er apart bij.

Strooi de koriander erover. Serveer de geroosterde zoete aardappel met kip en tahinayoghurt direct.

Bereidingstijd: ± 30 minuten
Oventijd: ± 25 minuten