Dit recept van kruidige kerrieboontjes met kip en rijst is eenvoudig te bereiden en heeft een lekkere milde currysmaak. Op smaak gebracht met djeroek poeroetblad (citroenblad), rode currypoeder en kokosmelk en met een crunchy topping van pinda’s en kokos een superlekker gerecht! Houd je van een pittig gerecht? Bak dan met de uien in ringetjes gesneden rode peper naar smaak mee.

Hoofdgerecht voor 2 – 3 personen

150 g basmatirijst
1 el kokosolie
1 ui, in dunne boogjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
300 g kipfilet, in kleine stukjes
1 el Thaise rode currypoeder
500 g sperziebonen, afgehaald
3 djeroek poeroetblaadjes
200 ml groentenbouillon
200 ml kokosmelk
30 g ongezouten pinda’s
1 el geraspte kokos
3 takjes koriander, grof gesneden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout gaar.

Verhit de kokosolie in een braadpan en fruit de ui 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schep de kipstukjes en het currypoeder erdoor en bak de kip al omscheppend bruin.

Voeg de sperziebonen met de djeroek poeroetblaadjes en de bouillon en kokosmelk toe. Voeg versgemalen peper naar smaak toe en breng alles aan de kook. Kook de boontjes in ± 5 minuten beetgaar.

Verhit gelijktijdig een koekenpan en rooster de pinda’s lichtbruin. Voeg de geraspte kokos toe en bak kort mee.

Schep de kerrieboontjes met kip en rijst in schalen en bestrooi de boontjes met een paar lepels van het geroosterde pindamengsel en 2/3 deel van de koriander. Garneer de rijst met de rest van de koriander.

Serveer de kerrieboontjes met kip en rijst met de rest van het geroosterde pindamengsel.

Bereidingswijze: ± 25 minuten

Lekker variëren met dit kerrieboontjes recept?

• Vervang de sperziebonen door peultjes en in plakjes gesneden bospeen.
• Vervang de sperziebonen door bloemkool- en/of broccoliroosjes.
• Neem in plaats van kipstukjes in blokjes gesneden tofu of vegetarische stukjes.