In deze linzen met cannelini bonen en hüttenkäse spelen peulvruchten de hoofdrol. We maken het ons deze keer makkelijk en gebruiken linzen en bonen uit blik. Daardoor staat deze lekkere salade boordevol groenten en zonder vlees in ± 20 minuten op tafel.

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

7 bospenen, geschild en in plakjes
4 el olijfolie
1 grote ui, in boogjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 el witte wijnazijn
1 el grove mosterd
1 blik linzen à 310 g, uitgelekt
1 blik cannelini bonen à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
150 g hüttenkäse
1 bosuitje, in ringetjes
1 handje groene olijven zonder pit

Kook de plakjes bospeen 5 minuten in water met zout naar smaak. Giet ze af en spoel ze koud.

Verhit intussen 1 eetlepel van de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.

Klop 3 eetlepels olijfolie met de azijn, de mosterd en versgemalen peper en zout naar smaak tot een dressing.

Schep de wortelplakjes met de linzen door elkaar. Verdeel ze oven 2 borden. Meng de cannelini bonen met de uien en schep ze ernaast. Verdeel de hüttenkäse en de dressing erover en garneer met de bosui en de olijven.

Serveer de linzen met cannelini bonen en hüttenkäse met een lekker stuk desembrood.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tip

• De peulvruchten kun je naar wens vervangen door andere peulvruchten zoals kidneybonen of zwarte bonen.
• In plaats van worteltjes kun je ook beetgaar gekookte sperziebonen, partjes gekookte biet of gekookte bloemkool- of romanescoroosjes nemen.
• Ook met de kaas kun je variëren. Probeer een mozzarella of burrata.