Deze pasta met room en citroen van Onno Kleyn is echt heerlijk! Soms heb je van die recepten die je vroeger regelmatig op tafel zette maar dan om een onverklaarbare reden uit je systeem verdwijnen. Dit is er zo een. Vreemd als ik er over nadenk want het is ook nog eens een heel makkelijk recept om te maken. Dus ode aan Onno dat hij het onlangs deelde op zijn facebookpagina. Ik ben dol op citroen dus ik gebruik vaak iets meer rasp dan Onno gebruikt in zijn recept. Hij gaat uit van 1 citroen, De keuze is aan jou!

Hoofdgerecht voor 4 of tussengerecht voor 6 personen

400 à 500 g pasta
125 ml slagroom
1-2 biologische citroen
versgemalen peper
150 g Parmezaanse kaas, geraspt

Kook de pasta in ruim water met zout.

Verwarm nu pas in een koekenpan of braadpan de room, met een snufje zout. Was de citroen en rasp de gele schil heel dun boven de roompan.

Draai er wat peper bij. Giet de pasta af, meng met de citroenroom en serveer de pasta met room en citroen van Onno Kleyn met de Parmezaanse kaas.

Als ik deze pasta als hoofdgerecht serveer maak ik er altijd een lekkere groene salade bij. Bijvoorbeeld de little gem met radijs en Oost-Indische kers smaakt er erg lekker bij.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Tip

Ben jij net als ik dol op de Italiaanse keuken? kijk dan vooral ook eens op de site van Onno Kleyn!