Voor deze little gem met radijs en Oost-Indische kerskappertjes kun je vanzelfsprekend ook gewone kappertjes gebruiken maar maak ook eens Oost-Indische kerskappertjes! Heel makkelijk om te doen en echt leuk en lekker om van deze pittige homemade kappertjes over je salades te strooien. Elk jaar zaai ik Oost-Indische kers in de tuin. Na de ijsheiligen strooi ik gewoon wat zaad tussen de planten in de bloementuin en tussen de courgetteplanten in de moestuin. Tot de eerste nachtvorst kan ik dan genieten van de prachtige bloemen in knalkleuren die ik samen met het jonge blad pluk voor door salades. En na de bloei pluk ik de zaaddoosjes die ik vervolgens inmaak. Afhankelijk van de hoeveelheid zaaddoosjes kan ik dan meestal tot het einde van de volgende zomer voort met mijn ingemaakte Oost-Indische kerskappertjes!

Bijgerecht voor 2 personen

2 kropje little gem
½ bosje radijs
150 ml magere kwark
2 volle el mayonaise
2 el citroensap
2 el grove mosterd
2 el fijngeknipte bieslook
2 el (Oost-Indische kers)kappertjes

Was de little gem, sla de kropjes goed uit (of droog ze in een slacentrifuge) en snijd elk kropje in 8 partjes. Snijd de radijsjes van het groen, was ze en snijd ze in vieren.

Klop van de kwark, de mayonaise, het citroensap, de mosterd, de bieslook en versgemalen peper en zout naar smaak een dressing.

Leg de parten sla op een schaal. Verdeel de radijsjes erover en schenk de dressing erover. Garneer met de kappertjes.

Deze frisse salade van little gem met radijs en Oost-Indische kerskappertjes smaakt lekker met een gepofte aardappel bij gegrild vlees, vis en gevogelte.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Tip

Zelf Oost-Indische kerskappertjes maken is heel eenvoudig. Ik gebruik daar het azijnzuur van potjes augurkjes voor. Dus augurkjes op, gooi het zuur niet weg maar gebruik het om Oost-Indische kerskappertjes mee te maken. Na 2 maanden in het zuur zijn ze al klaar voor gebruik.