Wat is nu de allerfijnste citrusrasp? Als mij gevraagd wordt naar mijn favoriete keukenhulpje dan roep ik meestal volmondig mijn Microplane raspen. Ik vind dit echt de beste raspen die te koop zijn!

Deze raspen worden gemaakt van roestvrij staal en met een laser. Ze worden niet alleen uitgesneden maar ook nog eens geëtst. Hierdoor worden het als het ware allemaal kleine vlijmscherpe mesjes. Door deze techniek blijven de raspen ook nog eens heel lang superscherp. Onlangs heb ik bijvoorbeeld na 15 jaar zeer intensief gebruik een nieuwe citrusrasp gekocht!

Ze zijn in diverse soorten en maten te koop. Voor het raspen en schaven van allerlei verschillende soorten ingrediënten van zachte citrusschil tot aan harde Parmezaanse kaas.

Alle raspen zijn voorzien van een stevige greep en de brede raspen hebben ook nog eens een antislipuiteinde en een beschermkapje.

Er zijn ook speciale lange smalle raspen voor het raspen van citrusschil. Maar als je een brede fijne rasp aanschaft kun je daar ook prima de citrusschilletjes mee raspen en ook nog eens andere ingrediënten superfijn op raspen.

Inmiddels maken ook merken als Cuisipro en Wüsthof dit soort raspen maar voor mij blijft er toch een merk de beste en dat is Microplane!