Deze aardappelsoep met gember en gebakken spruitjes is heel eenvoudig om te maken. Je maakt hem extra spannend door er gebakken spruitjes op de scheppen. Om te zorgen dat de spruitjes niet naar de bodem zakken serveer je de soep in ondiepe kommen of borden.

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen

4 el olijfolie
450 g uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3-5 cm gemberwortel, geschild en gesnipperd
650 g iets kruimige of kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
2 tl gemalen komijn
1 l groentebouillon (eventueel van tabletten)
225 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd

Verhit 2 eetlepels de olie in een pan met dikke bodem en fruit de uien met de knoflook en de gemberwortel al omscheppend 5 minuten.

Voeg de aardappelen en de komijn toe en bak ze 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Kook de soep met een deksel op de pan 10 minuten.

Kook de spruiten 7 minuten in water met zout en spoel ze koud. Laat ze goed uitlekken. Dep ze zo nodig met keukenpapier droog.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de spruitjes in ± 5 minuten bruin.

Pureer de soep met de staafmixer. Schep de soep in lage kommen en schep de spruitjes erin. Bestrooi de soep met grof gemalen peper.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tips
• Bestrooi de soep in plaats van de grof gemalen peper met sumak.
• Druppel er naar wens een lekkere groene olijfolie over.