’s Zomers eet ik graag een Aziatische salade. Afhankelijk van waar ik op dat moment trek in heb maak ik deze Aziatische salade met garnalen, biefstuk, kip of knapperige gebakken tofu of tempeh. Deze lichte salade met garnalen en mango heeft een lekkere pittig-zoete smaak.
Lunch of licht hoofdgerecht voor 2 personen
¼ krop ijsbergsla
1 kleine rijpe mango
½ rood pepertje, in dunne schuine ringetje
1 bosuitje, in dunne schuine ringetjes
6 rauwe gepelde grote tijgergarnalen met staart
1½ – 2 el sesamolie
1 el grof gehakte dry roasted pinda’s
3 takjes koriander
Was de sla en snijd de bladeren in dunne ringetjes. Laat de sla goed uitlekken of droog in een slacentrifuge. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in partjes van de pit.
Verdeel de sla, de mango, de bosui en de peper over 2 grote borden.
Bestrooi de garnalen met versgemalen peper en schep er 1 theelepel sesamolie door.
Verhit een plaatstalen wok en bak de garnalen op een hoog vuur 2-3 minuten al omscheppend totdat ze roze zijn. Schep ze uit de pan op de borden.
Druppel de rest van de sesamolie over de salade en garneer met de pinda’s en blaadjes koriander.
Serveer je deze Aziatische salade met garnalen als hoofdgerecht geef er dan glasnoedels bij waar je een beetje sojasaus, sesamolie en limoensap over druppelt.
Bereidingstijd: ± 20 minuten
Variatietips
• Voeg voor extra groente dun geschaafde plakjes komkommer met schil toe aan de salade.
• Liever vlees? Bak dan 125-150 g in plakjes gesneden biefstuk op een hoog vuur in 1 minuut al omscheppend rosé.
• Ook met kip heel lekker. Pocheer een biologische kipfilet in een kruidige bouillon met een stengel citroengras (sereh) en een citroenblad (djeroek poeroet). Pluk de kip in reepjes en verdeel ze over de salade.