Met deze bloemkool-kikkererwtensalade met dadels en geitenkaas zet je een lekkere zomerse salade op tafel. De geroosterde groenten in combinatie met de frisgroene spinazieblaadjes en zoete dadels zijn al een topcombinatie. Maar geserveerd met een romige geitenkaas, een bijzondere zoetzure dressing, en knapperige nootjes maken deze salade een topper.

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

½ bloemkool, in kleine roosjes
2 tl rash el hanout
4 el olijfolie
1 el granaatappelmelasse
½ el vloeibare honing
1 blik kikkererwten à 400 g, gewassen en uitgelekt
30 g blanke amandelen, grof gehakt
100 g spinazie, gewassen en uitgelekt
100 g dadels, ontpit en in vieren
125 g verse geitenkaas, verkruimeld
Extra nodig: braadslede bekleed met bakpapier of een bakmatje

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Verdeel de bloemkool over de bodem van de braadslede en bestrooi met de rash el hanout. Rooster de bloemkool 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie, de granaatappelmelasse, de honing en versgemalen peper en zout naar smaak.

Voeg na 15 minuten de kikkererwten toe aan de bloemkoolroosjes en schep alles goed om. Rooster de groenten nog 10 minuten. Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin of leg ze 5 minuten op een stukje aluminiumfolie tussen de groenten.

Neem de geroosterde groenten uit de oven en laat ze afkoelen tot op kamertemperatuur.

Verdeel de spinazie en de geroosterde groenten over de borden. Schep de dadels en de geitenkaas erop. Lepel de dressing erover en strooi de geroosterde amandelen over de bloemkool-kikkererwtensalade met dadels en geitenkaas.

Bereidingstijd: ± 20 minuten + afkoelen
Oventijd: ± 25 minuten

Geen granaatappelmelasse in huis?

Vervang het dan door balsamicostroop of balsamicoazijn.