Voor vandaag staat deze bloemkoolcouscoussalade met kip, paprika en groene kruiden op het menu. Veel groenten op je bord, binnen een half uur klaar en ook nog eens erg lekker, wat wil je nog meer!

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

½ grote bloemkool of 1 kleine
3 puntpaprika’s
1 ui
1 biologische citroen
5 takjes koriander
3 takjes munt
4 el olijfolie extra vierge
200 g kipdijfilet, in kleine stukjes
½ tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
Extra nodig: keukenmachine

Snijd de bloemkool in roosjes en hak de bloemkool in gedeelten in keukenmachine op pulsestand tot korrels. Laat de machine niet te lang draaien.

Maak de paprika’s schoon en snijd ze in ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er dun af en pers de vrucht uit. Snijd de koriander met de steeltjes grof. Pluk de blaadjes van de munt en snijd ze in reepjes.

Verhit 2 eetlepels van de olie in een ruime koekenpan of wok en bak de kip al omscheppend bruin. Voeg de ui en de paprika toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Breng het op smaak met de komijn, de gemalen koriander, versgemalen peper en zout.

Doe de bloemkoolcouscous in een slaschaal. Schep het kipmengsel erop. Druppel de rest van de olie en het citroensap erover. Schep alles goed om en proef. Voeg eventueel nog wat extra specerijen en versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Garneer de salade met de groene kruiden en de citroenrasp. Deze bloemkoolcouscoussalade met kip, paprika en groene kruiden smaakt lekker met plat brood.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

 

Variatietips

• Vervang de paprika door in plakken gesneden courgette of 400 g in vieren gesneden champignons.
• Liever geen vlees? Laat de kip dan achterwege en bestrooi de salade met kaas naar keuze.
• Voeg als extraatje 30 g grof gehakte geroosterde blanke amandelen of pijnboompitten toe.