Met deze bloemkoolpizza met paprika en schapenkaas laat je de kinderen lekker veel groenten eten zonder dat ze er erg in hebben. Bovendien is zo’n bodem van bloemkool minder zwaar als een van deeg. De Hongaarse paprikaworst en de schapenkaas geven een lekkere pittige smaak. Serveer met een lekkere salade om je maaltijd compleet te maken.
Voor 1 pizza
400 g bloemkool, in roosjes
2 tl gedroogde oregano
1 mespunt chilipoeder
5 el gezeefde tomaten
125 g geraspte belegen schapenkaas
1 ei
50 g Hongaarse paprikaworst, in dunne plakjes
1 kleine puntpaprika, in ringen
2 takjes basilicum
extra nodig: keukenmachine, schone theedoek zonder wasmiddelluchtjes, bakpapier, bakplaat
Hak de bloemkool in de keukenmachine tot korreltjes. Kook de gehakte bloemkool 3 minuten op vol vermogen in de magnetron en druk in de theedoek het overtollige vocht eruit. Laat de bloemkool afkoelen tot lauwwarm.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Roer 1 theelepel oregano, het chilipoeder en peper en zout naar smaak door de gezeefde tomaten.
Meng de bloemkool met 50 g van de kaas, het ei, 1 theelepel oregano en peper en zout naar smaak. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het uit tot een ronde plak met een doorsnede van ± 27 cm. Bak de bodem ± 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem hem uit de oven en strijk de tomatensaus erover. Leg de worst en de paprikaringen erop en bestrooi met de rest van de schapenkaas.
Bak de pizza in 10-15 minuten af. Pluk intussen de basilicumblaadjes van de steeltjes en scheur ze in stukjes. Strooi vlak voor het serveren de basilicum over de bloemkoolpizza. Lekkere met een salade van knapperige spitskool met amandelen.
Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 30 minuten
Tips
• Geen magnetron, stoom de bloemkool dan ca. 5 minuten in een stoompan met een stuk kaasdoek op de bodem van het stoomgedeelte zodat de korreltjes niet door de gaatjes vallen. Na het stomen kun je de bloemkool met doek en al uit de stomer halen en het vocht door de doek eruit drukken.
• De Hongaarse paprikaworst kun je vervangen door plakjes salami of chorizo.