Met deze pittige boerenkoolstamppot met koriander-yoghurtsaus zet je een verrassende variatie op onze traditionele boerenkool op tafel. De boerenkoolstamppot krijgt een Indiase twist door er milde currypasta doorheen te roeren en er een lekkere kruidige yoghurt bij te serveren. Het leuke is dat deze smaken uitstekend combineren met een lekkere Hollandse rookworst!

Voor 2-3 personen

750 g kruimig kokende aardappelen, geschild
1 rookworst
2 el olijfolie
1 ui, in dunne partjes
3 teentjes (zwarte) knoflook, gesnipperd
500 g gesneden boerenkool
2 el Indiase milde currypasta (pot)
250 ml tuinkruidenbouillon (event. van een tablet)
200 ml Turkse yoghurt (naar wens 10% of 0% vet)
1 teentje knoflook, gepeld
10 g verse koriander, steeltjes en blaadjes fijngesneden
extra nodig: aardappelstamper

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Wel of verwarm de rookworst.

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de (zwarte) knoflook op een halfhoog vuur al omscheppend glazig. Voeg de boerenkool toe en bak de groente 2 min. mee. Schep de currypasta erdoor en voeg de bouillon toe. Breng zo nodig op smaak met peper en eventueel zout. Stoof de boerenkool in 5-10 min. net gaar.

Pers intussen de gewone knoflook boven de yoghurt uit en voeg op 1 tl na de koriander en versgemalen peper en zout naar smaak toe. Roer als goed om.

Giet de aardappelen af maar vang 150 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep de boerenkool erdoor. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.

Snijd de worst in plakjes en leg ze op de boerenkoolstamppot. Bestrooi de yoghurtsaus met de achtergehouden koriander en serveer bij de stamppot.

Bereidingstijd: ± 35 minuten

Tip
Houd je van pittig, vervang de milde currypasta dan door een tandooripasta.