Deze Chinese roerbak met wortel, sugarsnaps en kip staat in ongeveer 20 minuten op tafel. Als je vaker Chinees kookt heb je waarschijnlijk een aantal van de smaakmakers gewoon in huis. Chinees vijfkruidenpoeder geeft de zo specifieke smaak aan dit wokgerecht. En verse gemberwortel en knoflook mogen ook niet ontbreken. Als je de wortel en de sugarsnaps kort voorkookt is het niet nodig om ze lang mee te wokken daardoor blijven de groenten lekker knapperig!

Hoofdgerecht voor 2 personen

1 bos wortelen, in schuine plakjes van ½ cm
200 g sugarsnaps snaps, afgehaald
1 struik Shanghai paksoi (± 265 g)
175 g soben noedels
2½ el arachide- of wokolie
175 g kippendijfilet, in stukjes
2 uien, in dunne boogjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 el sojasaus
1 el vissaus
1 mespunt Chinees vijfkruidenpoeder
200 ml kippenbouillon
2 el maïzena
2 bosuitjes, in schuine ringetjes

Breng de wortelplakjes in water met een beetje zout aan de kook. Voeg als de wortel kookt de sugarsnaps toe en breng weer aan de kook. Kook de groenten 3 minuten. Giet ze af en spoel ze koud.

Snijd de paksoi in 1 cm dikke repen. Was de paksoi maar houd de stelen en het groene blad apart.

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit de olie in een wok en roerbak de kipstukjes al omscheppend bruin. Voeg de ui, de knoflook en de gemberwortel toe en bak alles al omscheppend ± 5 minuten mee.

Schep de wortel, de sugarsnaps en de paksoistelen erdoor en roerbak alles ± 5 op en hoog vuur. Voeg de bouillon, de sojasaus, de vissaus, Chinees vijfkruidenpoeder en versgemalen peper naar smaak toe. Breng alles aan de kook.

Roer de maïzena met een beetje water los. Schuif de groenten opzij en roer het maïzenapapje door de bouillon. Schep alles goed door en garneer met de bosui.

Serveer de Chinese roerbak met wortel, sugarsnaps en kip met de noedels.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Variatietips
• Vervang de sugarsnaps ook eens door in ruitjes gesneden snijbonen, gebroken sperziebonen of peulen.
• In plaats van de kip kun je ook bief- of varkensreepjes nemen.