Met dit eenvoudige recept voor doperwtjes met citroen en munt maak je in een handomdraai een lekker bijgerecht bij een stukje vis of vlees. Maar ook bij gevogelte, wild of een vleesvervanger smaken deze doperwtjes met citroen en munt erg lekker.

Bijgerecht voor 2 personen
35 g boter (bak & braadboter)
1 sjalot, gesnipperd
400 g doperwtjes (diepvries), ontdooid
½ biologische citroen, schoongeboend
2-3 el fijngesneden munt

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 5 minuten op een laag vuur goudgeel en glazig.

Laat intussen de doperwtjes uitlekken. Voeg de doperwtjes toe en warm ze kort op een laag vuur mee. Schep ze regelmatig om zodat ze niet te gaar worden anders verliezen de erwtjes hun mooie heldergroene kleur. Pers intussen 1-2 eetlepels citroensap uit en rasp de gele schil dun af.

Schep citroensap naar smaak door de doperwtjes. Doe de doperwtjes over op een schaal en bestrooi met de citroenrasp en munt naar smaak.

Deze doperwtjes met citroen en munt smaken lekker bij een gegrild stukje vis, bij vlees, gevogelte maar ook bij een vleesvervanger heel lekker.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Met verse doperwtjes

Vanzelfsprekend smaakt dit doperwtjes gerecht ook heel erg lekker met verse doperwtjes.