Deze fluwelen maïssoep met ei en ham heb ik onwaarschijnlijk vaak gemaakt. Het recept komt uit mijn eerste aangeschafte Chinese kookboek. Of eigenlijk kookboekje want het boekje met slechte 4 foto’s telde slechts 67 pagina’s. Het heette Chinese keuken en het was geschreven door Chi-Yun Eskelund. Het boekje was er een uit de serie kookboekjes van Van Dishoeck en ik verzamelde ze en kookte de sterren van de hemel! Met name de boekjes over andere keukens hadden mijn interesse. Zo had ik ook een Franse en een Zweedse keuken. Zo langzamerhand zijn de meeste kookboekjes van Van Dishoeck uit mijn boekenkast verdwenen maar de stukgelezen Chinese keuken die staat er nog, daar staan te leuke recepten in!

Soep voor 4 personen

1½ l kippenbouillon (bij voorkeur zelfgemaakt)
350 g maïs (uit blik)
40 g schouderham, in plakjes (vleeswaar)
2 el maïzena
2 eieren

Breng de bouillon aan de kook en voeg de maïs toe. Kook de maïs op een laag vuur 5 minuten mee.

Halveer intussen de plakjes ham, leg ze op elkaar en snijd ze in kleine stukjes.

Roer de maïzena met een beetje water los. Roer het door de soep.

Klop de eieren los en schenk ze al roerende bij de soep. Breng de soep op smaak met versgemalen peper. Neem de pan van het vuur.

Schep de soep in kommen en verdeel de ham erover.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tip
Als je de fluwelen maïssoep met ei en ham in kleine kopjes of kommetjes serveert heb je een leuk amusesoepje voor, afhankelijk van de grootte van de kopjes, 8-12 personen.