Met zo’n gebakken groentesalade met vegetarische worstjes zet je een bijzondere salade op tafel. Het is eigenlijk een beetje een kruising tussen een salade en een roerbak. Hoe je het ook wilt noemen dit vegetarische gerecht met lekker veel groenten smaakt in ieder geval prima.

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

100 g groene asperges
1 courgette
4 trostomaten
4 el olijfolie
2 uien, in boogjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 el ras el hanout
250 g gare kikkererwten (eventueel uit blik)
6 kleine vegetarische worstjes ( bijv. Little Willies)
granaatappelmelasse naar smaak (of balsamicoazijn)
2 el grof gesneden koriander

Schil zo nodig het onderste gedeelte van de asperges en breek of snijd het onderste stugge stukje eraf. Snijd de asperges in stukjes van ± 3-4 cm en houd de kopjes apart. Was de courgette, snijd hem in stukken van ± 3 cm en snijd die stukken in 4-6 partjes. Was en snijd de tomaten in partjes.

Verhit 1½ el van de olie in een kleine wok of ruime koekenpan en fruit de ui al omscheppend lichtbruin. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en bak hem mee. Schep de uien uit de pan op een bord.

Verhit 1½ el olie in dezelfde pan en bak de courgette en de aspergestelen op een halfhoog vuur in ± 5 minuten al omscheppend beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de aspergekopjes toe. Schud ze uit de pan op het bord bij de uien.

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en pan de worstjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Doe de uien en het courgettemengsel terug in de pan. Voeg de kikkererwten en specerijen toe en warm alles al omscheppend nog 2 minuten door.

Schep de tomaat en versgemalen peper en zout naar smaak erdoor. Doe de salade over op een schaal of in een slakom en leg de worstjes erop. Druppel er granaatappelmelasse naar smaak over en bestrooi de gebakken groentesalade met vegetarische worstjes met de gesneden koriander.

Bereidingstijd: ± 35 minuten