Deze gebakken zomergroenten met roerei passen prima in mijn zomermaaltijden policy! Dat wil zeggen lekkere maaltijden waarvoor ik maar kort in de keuken moet staan! Dit is zo’n maaltijd: eenvoudig te bereiden en lekker snel klaar. En natuurlijk een smakelijke maaltijd op tafel zetten want dat is het allerbelangrijkste!

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

250 g broccoli
1 courgette
5 el olijfolie
1 ui, in boogjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes
6 eieren
paprikapoeder
10 sprieten bieslook, fijngeknipt

Snijd de broccoliroosjes van de steel en verdeel ze in kleinere roosjes. Snijd de stelen in dunne plakjes. Was de courgette, snijd hem in dikke plakken en snijd grote plakken in vieren en halveer de kleinere.

Verhit 3 eetlepels van de olie in een braadpan en bak de ui met de knoflook en de paprika al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de broccoli en de courgette toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee. Temper het vuur en laat de groenten naar wens beetgaar of gaar bakken.

Klop intussen de eieren met 2 eetlepels koud water en een snuf paprikapoeder, versgemalen peper en zout naar smaak los.

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en schenk het losgeklopte ei erin. Laat het ei kort op de bodem stollen en schep het vervolgens met een spatel naar het midden van de pan. Herhaal deze handeling een paar maal en laat het ei zo al omscheppend stollen.

Breng de groenten op smaak met versgemalen peper en zout en verdeel de groenten over de borden. Schep het roerei erop. Garneer de gebakken zomergroenten met roerei met de fijngeknipte bieslook. Kies een van de lekker met: smaakmakers om het gerecht nog meer smaak te geven.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Lekker met:

• shirachasaus
• barbecuesaus
• sumak