Maak vanavond geroosterde knolselderij met pastinaak en knoflooksaus uit de oven. Serveer deze geroosterde groenten met vlees, vis, gevogelte of een vleesvervanger die je in de tijd dat de groenten in de oven staan bereidt dan heb je in zo’n 40 minuten een lekkere maaltijd op tafel staan.

Bijgerecht voor 4 personen

1 kleine knolselderij
400 g pastinaak
350 g krielaardappeltjes met schil
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook, in plakjes
2 uien, in boogjes
4 el Turkse yoghurt 0 % vet
1 volle el mayonaise
2 el kappertjes + 1 el van het vocht
10 takjes bieslook
Extra nodig: bakplaat bekleed met een bakmatje of bakpapier

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Halveer de knolselderij en snijd de helften in dikken plakken. Schil de plakken en snijd ze in puntjes. Schil de pastinaken, snijd ze in stukken van ± 4 cm en halveer ze in de lengte of snijd ze in vieren.

Was de krieltjes en halveer ze. Schep de knolselderij met de pastinaak, de krieltjes en versgemalen peper en 2 eetlepels van de olie door elkaar. Verdeel de groenten over de beklede bakplaat en rooster de groenten ± 20 minuten.

Snijd 2 teentjes knoflook in plakjes en schep ze met de rest van de olie met versgemalen peper door de ui. Roer een sausje van de yoghurt, mayonaise 1 uitgeperst teentje knoflook, het kappertjesvocht en versgemalen peper en zout naar smaak

Schep de uien aan het einde van de bereidingstijd door de rest van de groenten en rooster alles in nog 7-10 minuten lichtbruin en gaar.

Schep de groenten op een schaal en verdeel er de kappertjes over. Knip de bieslook boven de groenten in stukjes en serveer de geroosterde knolselderij met pastinaak en knoflooksaus direct.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 30 minuten