Met deze geroosterde sperziebonen met olijven-peterseliesalsa zet je een leuke en lekkere sperziebonenvariatie op tafel. Nu eens niet gekookt, roergebakken of gestoomd maar in de oven bereid. Met een iets pittige salsa zet je een verrassend bijgerecht op tafel.

Bijgerecht voor 2 personen

500 g sperziebonen afgehaald
3 teentjes knoflook, gepeld
3 el olijfolie extra vierge
30 g groene knoflookolijven zonder pit, grof gehakt
20 g platte peterselie, fijngehakt
Tabasco srirachesaus
Extra nodig: bakplaat bekleed met aluminiumfolie

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de sperziebonen over de beklede bakplaat.

Pers 2 teentjes knoflook boven 2 eetlepels olijfolie uit en voeg versgemalen peper naar smaak toe. Bestrijk de sperziebonen met de knoflookolie. Rooster de sperziebonen 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak intussen de salsa. Roer de rest van de olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook, de olijven en de peterselie door elkaar. Voeg srirachasaus en versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Verhoog de oventemperatuur naar 225 °C en schep de sperziebonen om. Rooster ze in nog ± 5 minuten totdat ze bruine vlekjes krijgen.

Neem de sperziebonen uit de oven en lepel de salsa erover. Serveer de geroosterde sperziebonen met olijven-peterseliesalsa direct of laat ze afkoelen naar lauwwarm of kamertemperatuur. Druppel er naar smaak nog wat srirachasaus over.

Lekker met gebakken aardappelen bij een gehaktbal. Maar ook bij kip, vis of een vleesvervanger zijn deze geroosterde sperziebonen een heerlijk bijgerecht.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 15 minuten

Tip

• Ook lekker met geroosterde pijnboompitten en in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes.