Met dit recept voor geroosterde witlof met sinaasappel, anijs en kappertjes maak je deze van oorsprong echte wintergroente weer net even anders klaar. Witlof smaakt sowieso heerlijk als de groente geroosterd of gegrild wordt. In combinatie met sinaasappel, anijs en het zilte van de kappertjes zet je een verrassend groentegerecht op tafel.

Bijgerecht voor 4 personen

800 g witlof
olijfolie
1 sinaasappel
3 el olijfolie
2 el anijslikeur (Ricard, Pernod of Ouzo)
chilivlokken
toefjes dragon
1 el kappertjes

Verhit de ovengrill voor op de hoogste stand. Maak de witlof schoon en halveer de struikjes in de lengte. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakblik, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zeezout. Keer ze en bestrijk ook de bolle zijde met olie en bestrooi ze met peper en zout.

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil dun af. Pers de helft uit. Doe het sap met 2 el olijfolie, de anijslikeur, de chillivlokken en peper en zout naar smaak in een steelpan.

Rooster de witlof ± 5 minuten onder de hete grill. Keer de struikjes en rooster ook de andere kant lichtbruin. Verwarm intussen het sinaasappelmengsel totdat het warm is.

Verdeel de witlof over een schaal en lepel de dressing erover. Garneer met de kappertjes, de sinaasappelrasp en de dragon. Deze geroosterde witlof met sinaasappel, anijs en kappertjes smaakt lekker bij een biefstuk en gebakken aardappelen.

Voorbereidingstijd: ± 10 minuten
Bereidingstijd: ± 15 minuten

Tip
Geen dragon? gebruik dan het groen van een venkelknol.