Dit recept van gevulde paprika’s met broccolirijst en pompoen is een gerecht dat ik maakte met de ingrediënten van een recept uit de Zomer Slank Challenge 2020 van Jasper Alblas. De afgelopen 4 weken heb ik meegedaan aan deze challenge die bestaat uit gezonde koolhydraatarme maaltijden en tips hoe je weer lekker in je vel gaat zitten. Met lekker veel groenten, afwisselend dierlijke en plantaardige eiwitten en gezonde vetten en heel veel tips voor een gezondere leefstijl vlogen de afgelopen 4 weken om met als resultaat, meer energie, een helder hoofd en ook nog een 5.5 kilogram minder op de weegschaal. Ik ga nog even door met deze manier van eten en leven maar natuurlijk ga ik nu ook zelf aan de slag met recepten ontwikkelen à la Jasper Alblas. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dat zijn site www.jasperalblas.nl voor meer info.
Hoofdgerecht voor 2 personen
2 niet te grote puntpaprika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
300 g pompoen, geschild
400 g broccoliroosjes
2½ el olijfolie (of kokosolie)
200 g mager rundergehakt
2 tl kerriepoeder
2 tl gemalen komijn
versgemalen nootmuskaat
100 g biologische feta
15 pecannoten
sumak
Extra nodig: keukenmachine, ruime ovenschaal
Kook de puntpaprika’s 5 minuten in ruim water. Pel de ui, snipper de helft en snijd de rest in boogjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de pompoen in stukken en hak de broccoli in de keukenmachine, met de pulsestand, tot korrels. Meng de pompoen met de uienboogjes, de helft van de knoflook en 1 eetlepel olijfolie.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Doe het gehakt met de gesnipperde ui, de helft van de knoflook, het kerriepoeder, de helft van de komijn en nootmuskaat, versgemalen peper en zout naar smaak in een kom. Voeg 2 handjes broccolirijst toe en kneed alles door elkaar.
Schep de paprika’s uit de pan en laat ze iets afkoelen. Snijd de in en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Doe dat op dusdanige wijze dat het gehakt geen samenhangend geheel wordt.
Leg de gevulde paprika’s in de ovenschaal en verdeel er de pompoenstukjes met de uienboogjes en de knoflook omheen.
Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en laat het gehakt in 20 – 25 minuten helemaal gaar worden en de pompoen lichtbruin kleuren. Schep de pompoen halverwege de bereidingstijd een keer om.
Verkruimel intussen de feta en hak de pecannoten grof. Verhit ± 10 minuten voor het einde van de oventijd de rest van de olie in een wok en roerbak de broccolirijst totdat deze mooi heldergroen in. Breng op smaak met 1 theelepel gemalen komijn en versgemalen peper en zout naar smaak. Schep de pompoen erdoor en leg de gevulde paprika’s erop.
Bestrooi de gevulde paprika’s met broccolirijst en pompoen met de feta, pecannoten en sumak naar smaak en serveer direct.
Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 25 minuten
Ook lekker met een plantaardige vleesvervanger
Wil je liever geen vlees eten vervang het gehakt dan door een plantaardige variant.