Deze groentesoep met veel groenten en pittige paprikaworst maakte ik van de week. Ik had weinig tijd en had ook geen boodschappen gedaan. Dus in de koelkast gedoken en daar met allerlei groenten die er nog lagen een lekkere maaltijdsoep in elkaar geflanst. Het pittige Hongaarse paprikaworstje dat ik eigenlijk had gehaald voor bij de borrel gaf samen met de verse basilicum een heerlijke smaak aan de soep.

Maaltijdsoep voor 4 personen

5 grote bospenen
3 takjes basilicum
1 el olijfolie
1 paprikaworstje à 100 g, in dunne plakjes
2 uien, gesnipperd
200 g bloemkoolroosjes
150 g sperziebonen, afgehaald en gebroken
4 pomodoritomaten, in stukjes
400 g tomatenblokjes (blik)
1 tl zoete paprikapoeder
3 takjes oregano
125 g pasta naar keuze
2 runderbouillontabletten

Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in schuine plakjes. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en snijd de steeltjes fijn.

Verwarm de olie in een soeppan en bak de plakjes worst op een halfhoog uit. Schep ze uit de pan. Fruit de ui 5 minuten, op een halfhoog vuur, in het bakvet. Voeg de wortel, de bloemkool en de sperziebonen toe en bak ze 2 minuten mee.

Schep de tomaten, de tomatenblokjes, het paprikapoeder, de oregano, de basilicumsteeltjes, de bouillontabletten en 750 ml water toe en breng alles aan de kook. Kook de soep 5 minuten.

Voeg de pasta en versgemalen peper en zout naar smaak toe en kook de soep nog ± 10 minuten. Of tot de groenten en de pasta beetgaar zijn. Voeg als je de soep te dik vindt nog wat extra water toe.

Haal de takjes oregano uit de soep en roer de worstplakjes erdoor. Schep de groentesoep met veel groenten en pittige paprikaworst met veel groenten en pittige paprikaworst in kommen of borden en serveer naar wens met een lekkere snee brood.

Bereidingstijd: ± 35 minuten

Variatiettips

Met de groenten in deze soep kun je naar hartenlust variëren. Denk ook eens aan witte boontjes, peultjes of stukjes snijboon. Of kijk wat je in de groentelade aan restjes hebt liggen. Zijn het groenten die snel garen voeg ze dat op het laatst toe zodat ze toch een beetje bite houden.