Als ik het druk heb maak ik graag een roerei en met zo’n kom vol roerei en groenten zet ik dan snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. Alles in een kom is ook makkelijk eten en met een desemboterham met van die verrukkelijke Guernsey boter erbij zit ik echt te smullen! Guernsey boter kun je niet kopen in de supermarkt maar bij diverse restaurants staat deze heerlijke boter van Guernseykoeien soms op tafel. Bij Vanilla Venture, de online hemel voor foodies is deze boter te koop!

Hoofdgerecht voor 2 personen

3 el olijfolie
1 rode ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 rode paprika’s, in stukjes
150 g oesterzwammen, in repen gescheurd
100 g cantharellen, grof gesneden
1-2 tl el andaluskruiden
1 el fijngesneden platte peterselie

Verhit de helft van de olie en fruit de ui 1 minuut op een hoog vuur. Voeg de knoflook en de paprika toe en bak ze 5 minuten mee.

Klop intussen de eieren met 2 eetlepels koud water en versgemalen peper en zout los.

Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Bak het ei totdat de onderkant gestold is. Roer het ei dan door en bak nogmaals tot de onderkant gestold is.

Voeg gelijktijdig de paddenstoelen aan het paprikamengsel toe en vak ze 5 minuten mee. Schep het roerei erdoor en breng alles op smaak met versgemalen peper, zout en el andaluskruiden.

Serveer het roerei in kommen. Bestrooi met platte peterselie. Lekker met zuurdesembrood met Guernseyboter.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tip
Vanzelfsprekend kun je helemaal los gaan met verschillende groenten, kies wat je zelf lekker vindt. Kook stevige groenten als wortel, bloemkool en boontjes even voor en zo zet je telkens weer een ander lekker roerei op tafel.