Met dit recept voor komkommersalade met avocado en hazelnoten maak je een lekker en gezond bijgerecht. Ik gebruikte een spiraalsnijder. Dat is een soort puntenslijper waarmee je wortels, courgettes en komkommers in mooie lange dunne slierten kunt snijden. Met zo’n spiraalsnijder maak je bijvoorbeeld ook in een handomdraai courgette of wortelspaghetti.
Bijgerecht voor 2 personen
2 el kruidenazijn
1 rode ui, in ragdunne boogjes
1 komkommer
1 avocado
20 g hazelnoten met vlies, grof gehakt
2½ el extra vierge olijfolie
1 teentje knoflook, gepeld
Extra nodig: eventueel een spiraalsnijder
Schep de azijn door de ui en wrijf de boogjes met je vingers los. Laat de ui ± 10 minuten staan.
Was intussen de komkommer en snijd hem met een spiraalsnijder in slierten of snijd de komkommer in plakjes. Halveer de avocado, wip de pit eruit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schilhelften. Snijd de avocado in stukjes.
Giet de ui af maar vang de azijn op. Verdeel de komkommer, de ui, de avocado en de hazelnoten over een schaal.
Roer de olijfolie en versgemalen peper en zout door de opgevangen azijn. Pers de knoflook erboven en klop alles tot een dressing. Schenk de dressing over de salade en serveer de komkommersalade met avocado en hazelnoten direct.
Deze salade smaakt heerlijk bij gegrild vlees en gevogelte maar ook bij een pasta of curry is dit een zeer smakelijk bijgerecht.
Bereidingstijd: ± 15 minuten
Variatietips
Ook lekker met radijs, tomaat, rucola of in stukjes gescheurde blaadjes little gem.
Voor een Aziatische komkommersalade met avocado en hazelnoten vervang je de kruidenazijn door limoensap en de olijfolie door sesamolie.