Dit recept voor Libanees flatbread met geroosterde groenten en tuinbonenhummus kun je zowel als lunch en als hoofdgerecht serveren. Bovendien is het heel geschikt om mee te nemen naar een picknick of om te serveren als bijgerecht bij de BBQ. Neem voor een picknick alle onderdelen apart verpakt mee en laat iedereen zijn eigen flatbread beleggen met de groenten en de tuinbonenhumus. Deze tuinbonenhummus smaak trouwens ook erg lekker op de boterham, dus maak vooral wat extra. Je kunt het eventueel in een goed afsluitbaar diepvriesdoosje invriezen.

Hoofdgerecht voor 2 personen

225 g diepvries tuinbonen of gedopte verse tuinbonen
375 g bospenen, geschild
400 g pastinaken, geschild
2 puntpaprika’s
½ tl ras el hanout
4-5 el olijfolie extra vierge
¼ tl gemalen komijn
¼ tl gemalen koriander
2 el tahini
2 el citroensap
3 takjes munt, blaadjes fijngesneden
4 Libanese platte broden
Extra nodig: bakplaat bekleed met een bakmatje, keukenmachine

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water gaar.

Snijd intussen de wortels en de paprika’s in stukken. Schep er 2 eetlepels van de olijfolie, de ras el hanout en versgemalen peper en zout door. Verdeel de groenten over de met het bakmatje beklede bakplaat. Rooster de groenten in ± 30 minuten bruin en beetgaar. Schep de halverwege de bereidingstijd om.

Giet de tuinbonen af en spoel ze koud. Laat ze uitlekken. Doe de tuinbonen met de komijn, de koriander, de tahini, het citroensap en versgemalen peper en zout naar smaak in de kom van de keukenmachine en pureer alles op hoge stand.

Voeg in een dun straaltje 1½ eetlepel van de olie toe. Voeg eventueel nog wat extra olie toe als de hummus te droog is. Schep de tuinbonenhummus in een schaaltje en haal er een vork doorheen. Schenk er nog een beetje olie over en garneer met een beetje munt.

Verwarm het Libanese flatbread volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het brood met de geroosterde groenten en de tuinbonenhummus. Garneer het Libanees flatbread met geroosterde groenten en tuinbonenhummus met de munt.

Bereidingstijd: ± 35 minuten
Oventijd: ± 30 minuten

Wil je de bereidingstijd verkorten?

Serveer het flatbread dan een kant en klare hummus dat scheelt je ongeveer 15 minuten werktijd.