Voor deze linzen met paprikaworst en geitenkaas gebruikte in groene linzen. De peperige smaak van deze linzen doet het goed in salades, stoofgerechten en natuurlijk soepen. Maar ook linzen met gebakken uien en champignons gaan goed samen. Ik ben dol op linzen en verwerk ze regelmatig in diverse gerechten. Dit gerecht van linzen met paprikaworst en verse geitenkaas serveerde ik lauwwarm maar ook warm of koud smaakt dit gerecht heerlijk. Dus een prima gerecht voor als je niet weer wanneer iedereen aanschuift!

Hoofdgerecht voor 2 personen

250 g groene linzen
400 ml kippenbouillon
5 stengels bleekselderij
50 g Hongaarse paprikaworst, in dunne plakjes
1 ui, in dunne partjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 gele en 1 groene paprika, in stukjes
75 g verse geitenkaas

Was de linzen en breng ze met de bouillon aan de kook. Kook de linzen in 20 minuten net gaar.

Was intussen de bleekselderij, pluk de groene blaadjes eraf, snijd ze grof en bewaar ze voor de garnering. Snijd de stengels in dunne boogjes.

Bak de plakjes worst in een droge koekenpan in ± 3 minuten knapperig uit en schep ze uit de pan. Fruit de ui ± 5 minuten in het bakvet. Voeg de knoflook en de paprika toe en bak ze ± 5 minuten al omscheppend mee. Breng op smaak met peper.

Giet de linzen zo nodig af en schep er de bleekselderij en peper naar smaak door. Verdeel de linzen over kommen of borden en schep het paprikamengsel erop.

Pluk de kaas boven het gerecht in stukjes en verdeel de worst erover. Garneer de linzen met paprikaworst en geitenkaas met het bleekselderijblad.

Bereidingstijd: 25 minuten

Liever geen vlees?

Laat dan de worst achterwege, neem groentebouillon en verdeel 125 verse geitenkaas, mozzarella of burrata erover.