Deze minestronesoep staat in 20 minuten op tafel. Dat is beslist niet zo met de originele Italiaanse minestronesoep. Die staat namelijk lang op een zeer laag vuur te pruttelen zodat de groenten heel langzaam garen en hun vorm behouden.

Zo’n minestrone bestaat, afhankelijk van welke streek de soep afkomstig is, uit verse groenten als ui, bleekselderij, bonen, aardappel en tomaten. Maar vaak worden er ook nog courgettes, kool, sperziebonen, prei en doperwten aan toegevoegd.

Maak minestrone altijd een dag van te voren dan smaakt hij het lekkerst. Ik begin meestal met een basis minestrone en aan het restje soep dat over blijft voeg ik weer nieuwe groenten toe. Vaak restjes die ik nog in de koelkast heb liggen. Soms doe ik wel een dag of 4 met deze ‘groeisoep’.

Soep voor 4 personen

3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 worteltjes, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
100 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
1 kleine courgette in halve boogjes
750 g pomodoritomaten, in stukjes
1 blikje tomatenpuree à 70 g
2 takjes oregano
1 l groentebouillon (eventueel van tabletten)
100 g macaroni

Verwarm de olie op een halfhoog vuur in een soeppan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een laag vuur. Voeg de wortel, de bleekselderij en de sperziebonen toe en bak ze 5 minuten mee.

Schep de courgette , de tomaten en de tomatenpuree erdoor en bak alles al omscheppend ± 3 minuten.

Voeg de oregano en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Schep de pasta erdoor en kook de minestronesoep, op een laag vuur in ± 8 minuten gaar.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tip
Liever met vlees? Bak dan met de groenten fijngesneden panchetta of ontbijtspek mee.