De Opperdoeser Ronde is een bijzondere aardappel. Door het kwetsbare schilletje wordt de Opperdoeser Ronde voornamelijk met de hand gerooid. En deze aardappel heeft ook nog eens een Beschermde Oorsprongs Benaming. Dat betekent dat ze alleen zo mogen heten als ze uit Opperdoes of de directe omgeving rond Opperdoes komen. Een echt streekproduct dus!

Deze bijzonder lekkere aardappel heeft een dun schilletje en is erg onregelmatig van vorm.Door de vele diepe putjes (ogen) erin schilt de aardappel wat lastig. Je kunt ze beter schoon boenen en schrappen. Voor mij volstaat alleen het schoon boenen want met schil smaken ze ook heerlijk.

Doordat deze aardappel een vastkokende aardappel is, kun je ze op heel veel verschillende manieren bereiden. Gekookt en dan serveren met een beetje boter. Maar ook in salades en stoofschotels een heerlijke aardappel. Eet je je aardappel liever geroosterd, gebakken of gefrituurd ook dat kan met de Opperdoeser Ronde.

Van juni tot oktober kun je genieten van deze zeer smakelijke en veelzijdige aardappel. Jullie begrijpen, ik vind het een heerlijke aardappel dus speelt hij regelmatig een hoofdrol in mijn recepten!

Meer lezen over de Opperdoeser Ronde: https://opperdoezerronde.nl