Deze pasta met pittige tomatensaus met tuinbonen is eenvoudig te maken en je hebt slechts acht ingrediënten nodig. Als ik geen tijd of zin heb om boodschappen te doen heb altijd wel wat dingen op voorraad waarmee ik iets lekkers in elkaar kan flansen. Zo ontstond dit lekkere pasta recept. Tomaten en tomatenblokjes in blik heb ik altijd wel in huis. En ook knoflook, chilipepervlokken en pasta behoren tot de standaard voorraad. Met (diepvries) tuinbonen en een stukje lekkere Parmezaanse kaas maak je deze heerlijke pasta.

Hoofdgerecht voor 2 personen

3 takjes oregano
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, gepeld
1 blik tomatenblokjes à 400 g
1 tl chilipepervlokken
225 g gedopte tuinbonen (vers of diepvries)
200 g schepjes pasta of andere kleine pastasoort
100 g geraspte Parmezaanse kaas

Pluk de blaadjes van de oregano en snijd ze fijn. Houd de steeltjes apart.

Verhit de olie in een braadpan en temper het vuur. Voeg de teentjes knoflook toe en fruit ze al omscheppend 1 minuut.

Voeg de tomatenblokjes, de oreganosteeltjes, chilivlokken en 150 ml heet water toe en breng alles aan de kook. Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe. Temper het vuur de laat de saus op een laag vuur 15 minuten zachtjes sudderen.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water beetgaar.

Voeg de tuinbonen aan de tomatensaus toe en kook ze 5-7 minuten mee. Neem de oreganosteeltjes uit de saus en voeg zo nodig nog wat versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Bestrooi de saus met de gesneden oregano en serveer de pasta met pittige tomatensaus met tuinbonen met de Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Nog lekkerder met verse tuinbonen

Het is nu tuinbonenseizoen dus als je ze kunt kopen doe dat dan en verwerkt verse tuinbonen in deze pastasaus, hij wordt dan nog lekkerder.